Hlavní obsah

Škoda nabízí další pohledy na nový Superb, poprvé bude i Scout

Právo, laz

Již jen pár dní chybí do premiéry zmodernizované Škody Superb. Mladoboleslavští nyní na nové upoutávce ukazují největší detaily. Oficiálně je také potvrzeno, že přijde i pseudoterénní verze Scout.

Škoda poodhaluje Superb ScoutVideo: Škoda Auto

 
Článek

Škoda Superb se v modernizované podobě představí již ve čtvrtek 23. května v Bratislavě, těsně před zahájením čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji. Z četných upoutávek už můžeme leccos uhodnout, zejména co se designu týče.

Změny se odehrají na přídi, kde najdete nový nárazník, vystouplou masku a nové full-LED světlomety s technologií vykrývání okolního provozu. Ty nahradí dosavadní bi-xenony. Vzadu je pak taktéž nový nárazník, svítilny mají odlišnou grafiku a spojeny jsou chromovanou lištou, logo pak bylo nahrazeno nápisem, stejně jako u Scaly. Přiložené video pak ukazuje nové funkce, jako je promítání nápisu Škoda na zem.

Foto: Škoda 5x

Další upoutávka na faceliftovaný Superb ukazuje základní rysy.

Foto: Škoda

Vpravo je zahalená verze Scout, poznáte ji i podle oplastování a nápisu na sedadle.

Automobilka pak také oficiálně potvrdila, že vůbec poprvé se u modelové řady Superb představí také verze Scout. V předchozí generaci byl k mání jen Scoutline. Očekávejme zvýšený podvozek, oplastovanou karoserii a odlišné materiály uvnitř.

Co se týče motorizací, velkou premiérou bude plug-in hybridní pohon, tedy kombinace zatím neznámého spalovacího motoru s elektromotorem a baterií, kterou lze dobíjet ze sítě a prodloužit čistě elektrický dojezd. Parametry tohoto pohonu a také to, jaké klasické jednotky zůstanou v nabídce, se dozvíme až v Bratislavě. Tam se novinka představí po boku elektrické verze Citigo.

Foto: Škoda

Na pohled toho na světlometu moc nového není, ale v útrobách se změnilo hodně.

Foto: Škoda

Škoda Superb představuje svá světla

Foto: Škoda

Po faceliftu zaujme také stříbrná lišta na nárazníku, která vůz opticky rozšíří.

Foto: Koláž Novinky.cz a Škoda Auto, .

Srovnání stávající (vlevo) a inovované verze. Nové jsou světlomety, přesněji jejich grafika a složení LED diod, maska je vystouplá a výraznější, změny čekejme i v rámci zamaskovaných mlhovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám