Hlavní obsah

Auto pro mileniály? Crossover Kia s vážným výrazem

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia zveřejnila první nákresy svého nového crossoveru. Má to být globální model, ovšem příchod na evropský trh je nejistý. Úplně přesně ani nelze odhadnout, kam se v portfoliu korejské automobilky vejde.

Foto: Kia 4x

Zajímavé jsou je naoko rozdělené světlomety.

Článek

Kia se vlny crossoverů a SUV chytá možná ještě více než konkurence. Nedávno na autosalonu v Soulu Korejci odhalili trojici zvýšených konceptů. Ten nejmenší, SP Signature, se sériové verze pravděpodobně dočká nejdříve. Automobilka už do světa vypustila první nákresy.

Foto: Kia

Výfuky jsou falešné už i na nákresu od designéra.

Korejci v tiskové zprávě tvrdí, že půjde o vůz specificky navržený podle vkusu mileniálů. Tedy generace narozené kolem přelomu tisíciletí. Vůz má na první pohled široký a nízký postoj, příď se pak tváří až výhružně. Ostatně, právě tento model má být nositelem nového designového jazyka, který ostatní modely mají převzít.

Na domácím jihokorejském trhu se nového malého crossoveru dočkají ještě letos v sériové podobě. Zajímavé bude sledovat, jestli se velikostně a cenově zařadí nad, či pod kompaktní Stonic. Stejně jako jestli se vůbec zatím nepojmenovaný vůz podívá na starý kontinent.

Foto: Kia

Kia SP Signature

Foto: Kia

Kia SP Signature

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám