Hlavní obsah

Renault omladil Trafic. Vypadá moderněji a má úspornější motor

Právo, laz

Renault Trafic je v současné generaci na trhu od roku 2014. Nyní dostává výraznější facelift. Nejen grafikou světlometů, ale i technicky se přiblížil osobním vozům téže značky.

Foto: Renault 5x

Trafic se změnil hlavně na přídi.

Článek

Změny na již třetí generaci se odehrály v oblasti přední masky s horizontálními linkami a světlometů. Ty mají technologii LED a svítí velkými „céčky”, stejně jako osobní modely Renaultu.

Uvnitř najdete nové materiály a barvy, také například odlišné řadicí páky. A to jak u manuální, tak i automatické převodovky. Respektive dvouspojkové skříně, kterou lze nyní kombinovat s výkonnějšími verzemi. Vyšší úrovně multimediálního systému pak obsahují i propojení s chytrými telefony, včetně Apple Carplay.

Foto: Renault

Faceliftu se dočkala i užitková verze.

Foto: Renault

Infotainment si rozumí i s chytrými telefony.

Pod kapotou pracuje vylepšený dvoulitr dCi nové generace. Vznětový čtyřválec je nabízen ve variantách s 88 do 125 kilowatty výkonu. Točivý moment u nejvýkonnější verze díky lopatkám turbodmychadla s proměnlivou geometrií dosahuje 380 newtonmentrů. Spotřebu paliva se přitom podle Renaultu podařilo v průměru snížit o více než půl litru na sto kilometrů.

Modernizované provedení se na trhu objeví ještě letos se zatím neupřesněným ceníkem.

Foto: Renault

K dispozici je nyní i dvouspojková převodovka s novým voličem.

Foto: Renault

Renault Trafic (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám