Hlavní obsah

Nová Honda Jazz letos dorazí jen s hybridním pohonem

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z kompaktního MPV se v příští generaci stane čistě hybridní model. Sériová verze se odhalí již letos v říjnu, na evropské trhy dorazí příští rok.

Foto: LL

Honda Jazz současné generace

Článek

Honda nedávno prohlásila, že všechny modely automobilky budou do roku 2025 hybridní. Nebo alespoň budou moci být. U nové generace MPV Jazz na to Japonci jdou zostra - žádný jiný pohon než hybridní v tomto případě nekoupíte. Vyplývá to alespoň z informací respektovaného britského magazínu Autocar.

Nový Jazz si ponechá základní atributy „malého velkého auta”, kterými se proslavilo. Bude tedy znovu pracovat s vysokou karoserií a maximálním vnitřním prostorem na kompaktních základech.

Rok po představení hybridního Jazzu má podobnou techniku zdědit také nový Civic a další vozy. Už dnes Honda hybridní pohon nabízí v SUV CR-V. Podle zákulisních informací i v dalších modelech půjde o full-hybridní kombinaci s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem a bezestupňovou převodovkou CVT. Jen právě u Jazzu se předpokládá menší spalovací jednotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám