Hlavní obsah

Jaguar připravuje obří SUV. J-Pace bude vlajkovou lodí už za dva roky

Právo, laz

Britská automobilka dále rozšíří svou modelovou řadu. Přijde třetí SUV, tentokrát už opravdu velkých rozměrů. Nová platforma umožní elektrifikaci.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace (2015, ilustrační foto)

Článek

Jaguar se po převzetí indickým koncernem Tata Motors snaží roztáhnout svá křídla do několika stran. Co se populárních SUV týče, nejprve přišel F-Pace, poté jej doplnil menší E-Pace a elektrický crossover I-Pace budiž jakousi výstavní skříní budoucích technologií pro celý koncern Jaguar Land Rover.

Zbývá však představit opravdu velké SUV. To podle zpráv britského Autocaru dorazí již za dva roky, přesněji v modelovém roce 2021, jenž startuje v polovině roku příštího. Blízkým příbuzným má novinka být příští generaci „plnotučného” Range Roveru, sdílet s ním nejspíš bude modulární platformu MLA.

Foto: Range Rover

Range Rover SVAutobiography Long

Právě tato celohliníková plošina umožní také rozsáhlou elektrifikaci, včetně plug-in hybridního provedení. Taková verze zřejmě nebude mít mechanický pohon všech kol, ale nápravy si rozdělí spalovací a elektrický motor. Počítejme také se třemi řadami sedadel a o něco sportovnějším charakterem, než je tomu u tradičního Range Roveru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám