Hlavní obsah

Kličkujete hustým provozem? Takhle to může skončit

Že se kličkování mezi auty může nehezky vymstít, se obecně tak nějak ví. Tento odstrašující příklad ale ukazuje názorně, jak to může dopadnout - šesti zbytečně rozbitými auty a třemi lidmi v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Aucklandský řidič kličkoval provozem a narazil do jiného auta. (Ilustrační foto)

Článek

Čím více spěcháme, tím je provoz na trase pomalejší, mohl by znít Murphyho zákon. Pokud není příliš hustý, nejednoho řidiče napadne jím prostě prokličkovat. Pro bílé Subaru Impreza v novozélandském Aucklandu to v minulém týdnu dopadlo neslavně.

Jeho řidič využil pruh pro autobusy k předjetí několika vozidel, ale když musel předjet autobus, vlétl do vedlejšího, „nejpomalejšího” pruhu; na Novém Zélandu se jezdí vlevo. V tom pruhu ovšem pomalu jede mazda, se kterou se subaru srazilo.

Mazda přistála v křoví, subaru pak nabouralo ještě další auta, které později vidíme stát na vozovce, a mizí neznámo kam. Předpokládáme, že zůstalo stát někde dál vpředu; po takovémto nárazu těžko bylo schopné další jízdy.

„Zastavil jsem, abych se podíval, jestli posádka mazdy potřebuje pomoc. Řidička plakala, ale nebylo vidět žádné velké zranění,” napsal autor videa Ben Comemandang. Podle informací policie se této nehody účastnilo šest aut a tři lidé museli být se svými zraněními hospitalizováni.

Proč jel řidič subaru tak rychle, nebylo oznámeno, mohl jednat v krajní nouzi. Pozoruhodné ovšem je, že před nehodou nevidíme rozsvícená brzdová světla. Takže nejspíš nebrzdil, byť Mazdu pravděpodobně z pozice řidiče na pravé straně auta viděl, ještě když byl za autobusem.

Reklama

Výběr článků

Načítám