Hlavní obsah

Tesla poutá na Model Y. Kompaktní crossover má být relativně dostupný

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornská automobilka se připravuje na debut dalšího modelu, respektive Modelu s velkým M. Crossover Ypsilon se zařadí hned vedle Modelu 3, s populární karosářskou verzí půjde na trh opět s relativně atraktivní cenovkou.

Foto: Tesla

Ypsilon dostane vyšší stavbu, ale podobat se bude Modelu 3. Nikoli náhodou.

Článek

Oficiální představení plánuje Tesla na 14. března. Model Y si však už umíme představit díky zatmavené fotce přídě. Novinka doplní vlajkovou loď Model S, velké SUV Model X a postaví se vedle kompaktního sedanu Model 3.

Právě s prvním „dostupným” vozem nabídky Tesly má mít hodně společného. Včetně cenovky v přepočtu kolem milionu korun. Respektive přidá 10 procent na velikosti i ceně Modelu 3, přičemž sdílet bude 75 procent dílů, jak dříve naznačil Elon Musk, zakladatel automobilky. Obrázek odhaluje, že oproti předchozím spekulacím Ypsilon dostane tradiční, nikoli kamerová zpětná zrcátka.

Ve zvyku kalifornského výrobce je i zařadit do oficiálních materiálů nějaký ten vtipný detail. Pokud se tak pokusíte zveřejněný obrázek ve fotoeditoru zesvětlit, uvidíte maximálně tak registrační značku, na které stojí „Nice try”, tedy „Dobrý pokus”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám