Hlavní obsah

Dvacet tisíc zákazníků dalo zálohu na tajemné elektrické porsche

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche se naplno chystá do světa elektromobilů. Nový taycan se představí až v září, přesto už slaví prodejní úspěchy. Ukazuje se, že zákazníci inženýrům Porsche až neuvěřitelně věří.

Foto: Porsche

Porsche Taycan

Článek

V přepočtu téměř 65 tisíc korun možná ve světě Porsche není tolik, na druhou stranu to není ani malá částka, pokud jde o zálohu na produkt ve finální fázi testování. Přesto se našlo více než 20 tisíc zájemců, kteří tuto částku investovali a registrovali se tak jako první zájemci o nový model Taycan. Předprodukční verzi zatím navíc nikdo neviděl, tedy snad vyjma hrstky VIP klientů.

Nikoho by takový zájem nemohl překvapit v případě zavedených modelů typicky sportovní 911. To je vůz vylepšovaný striktně evolučně, pilovaný v detailech. Tady víte, co čekat. Ovšem to vůbec neplatí v případě taycanu, který bude prvním čistým elektromobilem značky.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche Mission E Cross Turismo na ženevském autosalonu

Novinka bude představena v září a její finální design ani parametry zatím nejsou známy. Víme jen, že se inspiruje v konceptu Mission E, zrychlí z 0 na 100 km/h za „výrazně méně” než 3,5 sekundy. Dojezd podle Porsche činí více než 500 kilometrů a doplnění elektrické energie pro překonání vzdálenosti 100 kilometrů prý bude trvat jen čtyři minuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám