Hlavní obsah

Mercedes SLC po 23 letech končí

Novinky, fra

Krásný malý roadster, který před 23 lety vyvolal velký poprask mezi fanoušky značky Mercedes-Benz, končí. Automobilka na autosalonu ve švýcarské Ženevě představí poslední speciální verzi, která se bude jmenovat příznačně - SLC Final Edition.

Foto: Mercedes-Benz (3x)

Tato žlutá barva byla i na prvním autě vůbec.

Článek

Byl malý, lehký, mel skládací pevnou střechu a byl ohromně sexy. Pro mnohé byl vůz s označením SLK, představený v roce 1996 a přejmenovaný na SLC v roce 2015, ztělesněním dokonalosti.

Měl sice několik chybiček, ale ty dokázala automobilka rychle vychytat a auto se stalo jakýmsi cílem pro ty, kteří neměli dost peněz na SL, nebo prostě nechtěli tolik utrácet.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz SLK

Auto nabízelo během let ledacos – od prvního systému ofukování krku cestujících teplým vzduchem až po fantastickou a ďábelskou verzi SLK 55 AMG s vidlicovým osmiválcem a ve své poslední inkarnaci výkonem 421 koní.

Konečná

Ovšem o auto je nyní malý zájem a není tedy už ekonomické jej nechávat v nabídce. Třeba jednou přijde velká reinkarnace jména. Tento rok ovšem přijíždí Final Edition.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Mercedes-Benz SLC 300 Final Edition

Návrat ke kořenům dokládá i výrazná žlutá barva v nabídce, která odkazuje právě na první auto, které v této barvě bylo představeno. Tehdy to bylo na Mercedes hodně netradiční. Samozřejmě kdo ji nechce, má na výběr i spoustu jiných barev. Auto je doplněno černými detaily, jako jsou zrcátka nebo kliky.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Luxusní kůže je standardem

Snížený sportovní podvozek stojí na osmnáctipalcových kolech AMG. Za nimi jsou sportovní brzdy, jindy dodávané za příplatek. V interiéru je luxusní kůže Nappa a samozřejmě vyhřívání sedadel i s ofukováním krku Airscarf.

Motorizace pro speciálku není omezena, v nabídce jsou všechny agregáty. Od CLC 180 (115 kW/156 k) až po šestiválec AMG SLC 43 (287 kW/390 k). Automobily budou v dealerstvích k dispozici v březnu. Ceny zatím neznáme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám