Hlavní obsah

Tesla má psí mód: Mazlíčkům zapne klimatizaci

Právo, laz

Kalifornská automobilka do infotainmentu svých aut implementovala mód pro psí mazlíčky. Po aktivaci umí auto udržet vhodnou vnitřní teplotu. Kolemjdoucí zároveň varuje, že rozbíjet okénka netřeba.

Tesla představuje psí módVideo: Tesla

 
Článek

Případů, kdy lidé zapomenou či snad v neuvědomění si klimatických podmínek úmyslně nechají svá domácí zvířata, ale dokonce i děti, v rozpáleném autě, je každé léto několik. Tesla se rozhodla využít toho, že díky elektrickému pohonu lze mít zapnutou klimatizaci nezávisle, a připravila speciální psí mód.

Zatím je systém prezentován na Modelu 3. Stačí jej aktivovat a vůz se již o vše postará. Důležitým doplňkem je fakt, že na velkém displeji zobrazí animaci s nápisem „My owner will be back soon. Don’t worry!”. Tedy v překladu něco jako „Nebojte, můj páníček bude brzy zpět”.

Načež hláška pokračuje tím, že klimatizace je aktivní. To má zamezit pokusům o záchranu psů uvnitř. Těm může rozbití okénka skutečně jinak pomoci. Současně si může majitel prostřednictvím mobilní aplikace ověřit, že je vše v pořádku a auto má stále dostatek energie na to, aby mazlíčka udržela v bezpečné teplotě.

Foto: Tesla

Tesla Model 3 má být dostupnější variantou kalifornského elektromobilu. Ovšem nikoli pro zloděje.

Spolu s tímto systémem Tesla uvedla také vylepšený systém proti krádeži označeným jako Sentry mode. Ten je propojen i s kamerovým systémem vozu. Algoritmus pak dokáže rozpoznat chování lidí v bezprostřední blízkosti vozu, které směřuje k poškození či krádeži. Na základě závažnosti aktivuje vhodný stupeň alarmu, případně i upozorní majitele, a to opět přes aplikaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám