Hlavní obsah

Mini nikdy nebylo výkonnější. Verze JCW GP bude mít přes 300 koní

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini pro březnový ženevský autosalon chystá předprodukční verzi vrcholného John Cooper Works GP. Zatím se dělí o pár detailů a informací. Bude to nejvýkonnější Mini v historii.

Foto: Mini 3x

Mini John Cooper Works GP bude mít zajímavě tvarovaný střešní spoiler.

Článek

Značka Mini si vždy zakládala na sportovním pojetí svých modelů. Se slavnou historií v rally to snad ani jinak nejde. A BMW se to při znovuzrození značky náramně hodilo. Vrcholem sportovních verzí je tradičně edice John Cooper Works s prkenným „motokárovým” podvozkem a pořádně hlučným výfukovým ústrojím. Jenže čas od času se zajde ještě dál.

Foto: Mini

Na kolech nechybí dvě důležitá písmena.

Jako v případě verze GP, která tu už byla v letech 2006 a 2012. Aktuální generace se GP také dočká, a to v sériové verzi v příštím roce. Automobilka zatím poutá třemi fotkami. Vidíme dvojitou středovou koncovku výfuku, velká kola s logem nebo podobně nápadný zadní spoiler. Předprodukční verze pro ženevský autosalon se má v lecčem inspirovat loňským stejnojmenným konceptem.

Britové se podělili také o první informace ohledně motoru. Nejspíš půjde o dvoulitr, jistě však o čtyřválec s výkonem přes 300 koňských sil. Jasné také je, že výroba bude omezena na 3000 kusů. Vůz vstupuje do závěrečné fáze testování a předprodej by mohl odstartovat ještě letos.

Foto: Mini

Ze dvou středových koncovek čekejte charakterní zvuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám