Hlavní obsah

Přes osmičku už se nepůjde. BMW odmítá rozšíření nabídky na devátou řadu

Právo, laz

BMW svou modelovou řadu neustále nafukuje, hledá skulinky. Dříve konzervativně stavěná značka s klasickými sedany a kombi střední, vyšší střední a luxusní třídy dnes nabízí jedno z nejširších portfólií v automobilovém průmyslu. Nahoru už se ale prý jen tak nepůjde.

Foto: Milan Lažanský, Právo

BMW 750d xDrive Individual

Článek

Nedávno se BMW vrátilo k osmičkové řadě. Reprezentují ji velké kupé, kabriolet a na cestě je také čtyřdveřové Gran Coupé. K tomu se SUV řada X poprvé rozšířila na sedmičkový stupeň. [celá zpráva] Nejen zaplňováním mezer, ale také rozšiřováním směrem nahoru jsou Bavorské motorové závody a jejich management plné.

Ovšem někde je to třeba utnout, a tak to luxusní třídou již pro nějakou dobu skončí. „Nemyslím si, že potřebujete řadu 9. V tomto segmentu chcete dobrou limuzínu, velké SUV a emocionální sportovní auto,” říká pro britský Autocar Klaus Fröhlich, šéf vývoje a výzkumu BMW. Dodává, že takové vozy již v portfoliu mají.

Od BMW je to vcelku logický krok. Vždyť ještě větší limuzína, než je sedmičková řada, by sice mohla konkurovat Maybachu od Mercedesu, ovšem do zelí by začala lézt „menšímu” modelu Ghost od značky Rolls-Royce.

Foto: BMW 4x

BMW řady 8 Cabrio (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám