Hlavní obsah

Miniaturní autíčka od Amazonu budou rozvážet balíky

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objednáte si balík a ten přijede přímo před váš dům. Ne v nějaké dodávce, ale v autonomním robotickém autíčku. Samozřejmě nejde o blízkou budoucnost Česka, ale v Americe by to mohlo fungovat zanedlouho.

Balíky možná jednou přiveze šestikolový doručovatel.Video: Amazon

 
Článek

V USA se už několik měsíců testují různé doručovatelské robotické systémy, které dokážou rozvést náklad tam, kam je zapotřebí. Samostatně, bez obsluhy. Jen se zadá adresa a vozítko vyrazí. Dnes se tak pohybuje několik takových strojů po amerických kampusech, kde rozvážejí balíky a hlavně objednané jídlo. Stejně tak se zkouší i robotický dron.

Nejnovější vozítko už ale jezdí přímo po ulicích amerického Seattlu. Šestikoloví roboti zde v testovacím provozu rozváží balíky společnosti Amazon. Jsou velcí asi jako retrívři, jen jsou modří a výrazně pomalejší. Jmenují se je Scout.

Jezdí sami, ale bohužel Amazon neřekl, jak vše vlastně funguje, jaké jsou podmínky apod. Víme jen, že se dokáže vyhnout jak lidem na chodníku, tak i psům a zvládne i světelné křižovatky.

Foto: Amazon

Minaiturní autíčko doveze balík až domů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám