Hlavní obsah

Posmrtná kúra: Land Rover Defender s osmiválcem z corvetty

Novinky, fra

Jsou auta, kde motor z Chevroletu Corvette nepřekvapí. Sporťáky a závodní auta na to mají kapacity. Jenže tohle je jeden z „nej” teréňáků v historii. Je to Land Rover Defender a dostal osmiválec s 525 koňmi.

Himalaya Spectre 110 Crew CabVideo: Himalaya

 
Článek

Samozřejmě to není žádná sériová věc. Původní Defender se už nevyrábí, takže tuning lze udělat jen u ojetiny. Také musíme uznat, že na světě už existují kousky s osmiválcem. Ale dát agregát ze sportovního Chevroletu Corvette...

A teď to jde díky společnosti Himalaya, která sídlí na jednom malém ostrůvku na atlantickém pobřeží Spojených států, konkrétně ve státě Massachusetts. Zakladatel James W. Shondel se rozhodl předělávat staré a krásné Land Rovery Defender na moderní stroje, které nepatří do muzea.

Foto: Himalaya

Himalaya Spectre 110 Crew Cab

A tak postavil Spectre 110 Crew Cab, který má pod přední kapotou vidlicový osmiválec LS3 o objemu 6,3 l s výkonem 391 kW (525 koní). Agregát je spojen s šestistupňovou automatickou převodovkou, která samozřejmě přenáší sílu na všechna kola.

Změn je samozřejmě mnohem víc. Třeba odpružení má nové pružiny i tlumiče Fox Performance, hliníkové osmnáctipalcové ráfky mají navléknuty 37palcové pneumatiky Toyo Open Country. Změněné jsou maska, světla, drobné prvky na karoserii (třeba velké plastové lemy blatníků) apod.

Foto: Himalaya

Himalaya Spectre 110 Crew Cab

Interiér pak disponuje výrazně upravenou přístrojovou deskou s dotykovou obrazovkou od Alpine. A když už je sporťák pod kapotou, nesmí chybět skořepinová sedadla vepředu nebo zadní s rozkládacími podnožkami. Firma poskytuje na auto dokonce dvouletou záruku. Ale cenu prozrazuje jen zákazníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám