Hlavní obsah

Škoda poutá pozornost na svůj první malý crossover. Představí se na autosalonu v Ženevě

Právo, laz

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první oficiální fotografii nového modelu zatím neznámého jména, avšak zřejmých parametrů. Bratr Seatu Arona či Volkswagenu T-Cross si svou premiéru odbude již v březnu.

Foto: Škoda

Crossover Škody zatím nezná své jméno.

Článek

Škoda startuje svůj nabitý rok, co se premiér týče. Letos uvidíme facelift vlajkové lodi Superb, novou Octavii, rozběhne se výroba Scaly a nyní už z Mladé Boleslavi vypouštějí do světa první pouták na nový crossover segmentu B.

O něm se už nějakou dobu ví, že designově bude silně ovlivněn konceptem Vision X z loňského ženevského autosalonu. Právě ve Švýcarsku 5. března dojde k premiéře sériové verze. Od konceptu si podle prvního zahaleného obrázku zcela jistě vezme oddělené světlomety s technologií LED a výraznou masku chladiče.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Zatím poslední koncept SUV Škody Vision X

Novinka bude založena na modulární platformě MQB A0, nejspíš výhradně s pohonem předních kol. Podle Škody má kombinovat přednosti vozů SUV, tedy vysokou polohu sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlné nastupování a vystupování a zvýšenou světlou výšku – s agilitou a jízdními vlastnostmi kompaktního vozu.

Škodě se zatím daří držet pod pokličkou název novinky. Je však pravděpodobné, že jméno se dozvíme ještě před březnovou premiérou. Stejně jako u Scaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám