Hlavní obsah

Nevidíte v noci na sedadlo spolujezdce? Nový Mercedes CLA posvítí na mávnutí ruky

Novinky, fra

Už za týden se otevřou brány veletrhu elektroniky CES v americkém Las Vegas, kde se představí spousta novinek i z oblasti automobilů. Třeba Mercedes tu nabídne nový model CLA. Proč zrovna tam? To napoví krátké video.

Další lákadlo na nový Mercedes-Benz CLAVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Většina automobilek, které na veletrh něco přivezou, se bude chlubit nějakou technologickou novinkou. Nějakou vychytávkou, která je chytrá, zajímavá a třeba něčím připomíná chytré telefony. Zkrátka tak, jak si to moderní Kalifornie žádá.

Mercedes-Benz CLA nové generace, který si zde odbude premiéru, podle přiloženého videa nabídne jednu takovou zajímavou drobnost. Ovládání vnitřního osvětlení pohybem.

Když řidič natáhne ruku k sedadlu spolujezdce, kde má něco odloženo, automaticky se světlo rozsvítí. Například již minulý Citroën C4 Picasso nabízel podobnou funkci, ovšem pouze u přihrádek.

Foto: Mercedes-Benz 2x

Mercedes před premiérou nového CLA ukázal zatím jen siluetu novinky

Je to taková malá drobnost, ale kolikrát už jste jako řidiči hledali na sedadle spolujezdce něco odloženého? Třeba si tam odhodíte mobil a při vystupování na něj zapomenete, protože je ve tmě. Tohle řešení je jednoduché, funkční. Zatím ale nevíme, jestli to z bezpečnostních důvodů bude fungovat jen v případě zastaveného auta, nebo i při jízdě.

Na videu je také vidět štítek Edition 1, to znamená speciální verzi první limitky, která dostane určitě spoustu příplatků, které standardní verze mít nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám