Hlavní obsah

Škoda prý chystá ostrý Karoq, má být výkonnější než Kodiaq RS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle německého magazínu AutoBild se fanoušci rychlých aut značky Škoda mohou těšit na Karoq RS, který by měl mít pod kapotou výrazně víc koní než větší Kodiaq RS.

Foto: X-Tomi

Takhle by podle designéra X-Tomiho mohla vypadat Škoda Karoq RS.

Článek

Karoq by se měl stát třetím v současnosti nabízeným modelem RS, po Octavii a Kodiaqu, který se představil na pařížském autosalonu na podzim roku 2018. [celá zpráva]

Jak uvádí AutoBild, který s touto zprávou přišel, na Karoq RS by se měli těšit zejména ti, kterým nesedí dieselový motor v Kodiaqu RS. Menší Karoq by totiž měl dostat motor zážehový - 2,0 TSI, jehož výkon by měl být okolo 300 koní a točivý moment prý až 380 N.m.

Spekulací o pohonné jednotce Karoqu RS je ale více. Již v minulém roce se hovořilo o tom, že takováto verze bude plug-in-hybridní, podle jiných spekulací by zase RS a plug-in hybrid měly být dvě oddělené varianty.

Pravděpodobně bude ve standardu adaptivní podvozek a pohon všech kol, stejně jako u Kodiaqu RS, píší dále Němci. Odhalení máme očekávat někdy v roce 2019 a cenu, alespoň v Německu, do 40 tisíc eur (1,03 milionu korun).

A jak by Karoq RS mohl vypadat? Na to si v květnu 2017 posvítil maďarský designér X-Tomi. Jeho výtvor si můžete prohlédnout nahoře; kombinuje detaily Octavie RS s karoserií Karoqu. Přední nárazník bez (v terénu zranitelného a jinak zbytečného) lízátka vypadá možná trochu nudně, ale byl by jistě praktický.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám