Hlavní obsah

Lotus přeje veselé Vánoce svérázným způsobem

Jak může fanoušek aut jinému fanouškovi aut co nejlépe popřát hezké svátky? U Lotusu vzali šestiválec, mokrý asfalt a vánoční stromeček, a stvořili přání jako žádné jiné.

BEZ KOMENTÁŘE: Merry Driftmas Video: Lotus

 
Článek

„Merry Driftmas” stojí na konci vánočního přání, které potěší nejen fanoušky vidlicových šestiválců a značky Lotus, ale všechny milovníky rychlých kol. Tahle slovní hříčka obsahuje „drift” (řízený smyk); automobilka na svém webu dodává „...and a Hethel New Year” podle vesnice Hethel nedaleko východoanglického Norfolku, kde sídlí automobilka Lotus.

Všimněte si, že žlutá Evora GT410 Sport není jediným Lotusem ve videu. Nejprve na „ulici” ve fabrice potká bílý Esprit a později, uvnitř haly, zahlédneme černozlatý monopost formule 1 Lotus 72.

Foto: Lotus

Videem se mihne tahle formule Lotus 72.

Pro úplnost - Evora GT410 Sport je poháněna přeplňovaným vidlicovým šestiválcem, který dává 416 koní a 420 N.m. S manuálem to stačí 1 320 kg těžkému autu na sprint na stovku za 4,2 vteřiny; s automatickým řazením váží o 11 kg víc a na stovce je o desetinku rychleji. Maximálka je 305 km/h.

A stromeček dokáže transportovat i nazdobený, kdybyste měli pochybnosti o praktičnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám