Hlavní obsah

Subaru představilo nejrychlejší a nejsilnější WRX STi

Novinky, fra

Spousta příznivců Subaru by chtěla ještě lepší model WRX STi. Speciální série se objevují v Japonsku, USA a teď třeba i v Jihoafrické republice. U nás bohužel ne.

Foto: Subaru

Subaru WRX STi Diamond Edition30

Článek

Jihoafrická verze se jménem Diamond Edition30 je tím nejsilnějším a nejrychlejším, co značka pod názvem WRX STi kdy představila. Tudíž to trumfuje všechny ostatní speciálky, které ve světě vznikly.

Automobil vyprodukuje výkon 260 kW (349 koní) díky přemapování centrální procesorové jednotky a také díky novému sportovnímu výfuku. Díky tomuto výkonu pak zvládne zrychlit na stovku za pět sekund, maximální rychlost je 255 km/h.

Foto: Subaru

Subaru WRX STi Diamond Edition30

Ale to není všechno. Auto dostalo třeba distanční kroužky za kola, takže se rozchod kol zvětšil o dvacet milimetrů. Auto také dostalo speciální aerodynamický kit, kde spodní část (vepředu se jí říká lízátko) je v ostré žluto-zelené barvě.

Interiér se prakticky nezměnil. Proč taky? Pro třicet vyvolených (ano, skutečně bude jen pouhých třicet vyrobených kusů) je to hlavně o zážitcích z jízdy. A to za cenu vcelku zajímavou – v přepočtu asi 1,3 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám