Hlavní obsah

Pětisetkoňový Volkswagen Golf je hračkou na okruhy

Volkswagen Golf si můžete koupit ve verzi R, která má 300 koní. Je rychlý ažaž, ale co chcete víc? Lasvegaská tuningová výstava SEMA Show, která právě probíhá, uvítala Golf RLMS s výkonem 543 koní a točivým momentem 642 N.m.

Foto: APR 3x

APR Volkswagen Golf RLMS

Článek

Monstrózní golf na snímcích postavila alabamská tuningová firma APR a za ohromnou silou se skrývá zejména twin-scroll turbodmychadlo značky Borg Warner. Nové jsou také mezichladič stlačeného vzduchu, palivové čerpadlo a vstřikovače, sací potrubí, výfukový systém a v neposlední řadě řídicí software.

Výsledkem jsou jak ona úctyhodná čísla výkonu, tak i zrychlení z nuly na 140 mph (225 km/h) - trvá prý o 15 vteřin kratší dobu než sériovému Golfu R; konkrétní číslo se však nedozvídáme. Čtvrtmílový sprint má trvat 10-11 vteřin.

Foto: APR

APR Volkswagen Golf RLMS

Samozřejmostí jsou i úpravy podvozku, Golf RLMS dostal nové nastavitelné odpružení a příčné stabilizátory. O vylepšení brzdového systému se tisková zpráva nezmiňuje.

Bodykit je dle tunera „inspirován silničními závodními vozy”, takže by mohl být i aerodynamicky funkční. Je určitě potřeba pro to, aby schoval širší kola. Úpravy vidíme i v kabině - místo zadních sedaček tu je ochranný rám a vpředu jsou sportovní sedačky se čtyřbodovými bezpečnostními pásy.

Foto: APR

APR Volkswagen Golf RLMS

Po debutu na SEMA Show bude toto auto cestovat po Spojených státech a bude sloužit jako showcar.

Reklama

Výběr článků

Načítám