Hlavní obsah

Morgan příští rok slaví 110 let od svého založení. Chystá speciální edice

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský malosériový výrobce Morgan příští rok oslaví 110 let od svého založení. V rámci oslav automobilka přichystá ke svým modelům některé designové změny. Jaké to budou, prozradila už nyní.

Foto: Morgan 4x

Morgan bude příští rok oslavovat 110 let od svého založení

Článek

Půjde zejména o drobnosti. Automobily oslavující kulaté výročí dostanou na blatníku umístněnou plaketu 110th Anniversary, v nabídce budou i speciální barvy karoserie. Tříkolka by měla mít ochranné oblouky lakované červeně, ostatní modely dostanou výfuky v černé barvě a s větším průměrem. Veškeré doplňky budou v rámci speciální „110leté edice” dodávány bez příplatku.

Morgan má oficiální zastoupení i v České republice. Firma zaměstnává kolem 200 lidí a ročně výhradně ručně smontuje na 1300 automobilů.

Značka byla založena v roce 1909, kdy začala produkovat svou slavnou tříkolku, která v nabídce funguje dodnes. Tehdy se prodávala se sedmikoňovým dvouválcem od Peugeotu a dvoustupňovou převodovkou.

Foto: Morgan

Morgan 3Wheeler

Foto: Morgan

Morgan Roadster

Foto: Morgan

Morgan Plus 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám