Hlavní obsah

Honda CR-V má hybrid s dvoulitrovým motorem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsme před čtrnácti dny uveřejnili zprávu, že oblíbená Honda CR-V bude mít hybridní motor, nemohli jsme přinést žádnou podrobnější informaci. S premiérou na autosalonu v Paříži už ale víme vše důležité.

Foto: Honda (2x)

Honda CR-V Hybrid

Článek

Jedno z nejoblíbenějších SUV patrně zcela pomine naftové motory a místo toho nabídne hybridní verze. Ta, která se v Evropě bude prodávat, je nezvyklá tím, jaký používá motor.

Jiné značky díky síle elektromotoru ukrajují objem spalovacího motoru. To Honda CR-V je na tom jinak. Pod kapotou totiž pracuje dvoulitrový zážehový čtyřválec.

Foto: Honda

Hybridní model zvenčí nepoznáte

Kombinovaný výkon obou motorů je přitom pouhých 135 kW a točivý moment pak 315 Nm. To ukazuje, že se značka skutečně snažila snižovat spotřebu tím, že nehonila velký agregát do výkonových špiček, ale nechá ho pracovat v optimálních otáčkách Atkinsonova cyklu.

Zajímavé je, že hybridní model bude k dispozici jak pro verze s předním pohonem, tak i jako 4x4. Ta první pak bude podle zkušebního režimu WLTP vykazovat průměrnou spotřebu 5,3 l na 100 km (120 g CO2/100 km), čtyřkolka pak 5,5 l na 100 km (126 g/km).

Celý systém přepínání jízdních režimů, zvaný i-MMD, je automatický. Podle představitelů značky bude v hybridním režimu jezdit CR-V asi 50 % času, v čistě elektrickém pak 30 % času, pokud bude auto provozováno ve městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám