Hlavní obsah

Ford dá do svých MPV nový dvoulitrový nafťák

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Fordu zatím MPV nevymřela a patrně to ještě chvíli potrvá, než je zájem o SUV úplně pozře. Firma totiž dala do auta nový dvoulitrový naftový motor i vylepšenou převodovku.

Foto: Ford

Ford S-Max

Článek

Přednedávnem jsme vám přinesli zprávu, že Ford hodlá tvrdě ořezat své modelové řady. Tahle informace vytvořila rozruch i v samotném Fordu, který vše okamžitě dementoval, prý žádné mohutné okleštění vyráběných aut nebude. [celá zpráva]

Jak jsme psali, na mále mohly mít i vozy S-Max a Galaxy. Jenže právě tihle dva zástupci vymírající kategorie MPV asi je tak do starého železa nepůjdou, protože by se nevyplatilo nasazení nového dvoulitru. Ten s jedním turbodmychadlem nabídne hned trojici výkonů: 120, 150 a 190 koní. Jenže pak stejný agregát s dvojicí turbodmychadel nabídne hned 240 koní.

V nabídce bude stále šestistupňový manuál a osmistupňová automatická převodovka, která prošla zásadní revizí. Má nyní řadit výrazně jemněji a rychleji. Přes převodovky se přenáší výkon na přední nápravu nebo na všechna kola.

U osmistupňového automatu pak jsou další nové vychytávky – funkce Stop nebo adaptivní tempomat. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám