Hlavní obsah

Nový Nissan Juke bude. Už brzy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá generace podivného crossoveru Nissan Juke bude. Tentokrát to vypadá docela nadějně, když potvrzení přišlo od šéfdesignéra Alfonsa Albaisy. A dorazí velmi brzy.

Foto: Nissan 2x

Nissan Juke Nismo RS (2014)

Článek

Alfonso Albaisa dal rozhovor pro časopis Autocar a v něm se rozpovídal o Nissanu Juke. Tohle auto už mělo několikrát ohlášenou premiéru, ale stále se odsouvala a odsouvala, až nebylo vlastně jisté, jestli vůbec bude. Jenže by byla chyba, kdyby to Nissan zazdil. Vždyť tohle na první pohled podivné auto trhá prodejní rekordy a nástupce je tak velmi důležitý.

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Šéfdesignér potvrdil, že auto přijede a premiéru bude mít v řádu týdnů. To znamená jediné – auto bude představeno pravděpodobně na podzimním autosalonu v Paříži. Postaveno bude na univerzální platformě vyvinuté v koncernu Renault-Nissan-Mitsubishi. Samozřejmě že tak to bude i s motory. A tak se v něm objeví zážehový tříválec o objemu 0,9 l, benzínový čtyřválec 1,2 l a naftový čtyřválec 1.5 dCi.

Vzhled vozu by měl být opět velmi originální. Velikostně bude o kousek větší než Nissan Kicks na fotografii. První auta by měla být na skladě v lednu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám