Hlavní obsah

Mercedes promlouvá ke kolemjdoucím pomocí světel

Mluvící auto už tu bylo, ať už ve sci-fi formě v seriálu Knight Rider nebo i ve skutečnosti. Mercedes však stvořil auto, které mluví s chodci okolo, a to pomocí světel. Koncept, který si můžeme prohlédnout ve videu, se jmenuje Digital Light.

Mercedes promlouvá světlomety ke kolemjdoucímVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Digital Light (česky „digitální světlo”) je podle Mercedesu další krok ve vývoji adaptivních světlometů. Již o nich byla řeč - dozvěděli jsme se například, že jsou vybaveny mikrozrcadly a 8 192 individuálními LEDkami - a nyní je německá automobilka předvádí znova. [celá zpráva]

Mercedes ukazuje, čeho jsou tato digitální světla schopna pomocí roztomilého videa. Třídu S postavilo na pěší zónu a náhodným kolemjdoucím zobrazovalo zprávy na dlažbu. Tu kompliment, tu varování, tu jen pár not.

Tedy, „náhodným” - video je zcela jistě sehrané. Čekání na situaci, kdy by hezká blondýna hleděla do telefonu a málem by ji srazil cyklista, pokud by se technikovi uvnitř auta nepodařilo přesně ve správný moment zobrazit varování, by běžně trvalo věky.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Digital Light

Přesto je to velmi zajímavá upoutávka na to, čeho jsou světlomety příští generace mercedesu schopny. Ovšem, je to jen upoutávka, demonstrace schopností; moci napsat na silnici před sebe cokoliv, by mohlo rychle ústit ve zbytečně zlou krev mezi účastníky silničního provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám