Hlavní obsah

Elektrický hypersport Pininfarina PF0 poodhalil interiér. Zvládne 400 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pininfarina chystá svůj vlastní supersportovní automobil. Poháněný bude elektřinou a očekává se zrychlení na 100 km/h kolem dvou sekund. Italská firma nyní ukázala skicu interiéru a oznámila datum světové premiéry.

Foto: Pininfarina 2x

Pininfarina PF0 (skica, 2018)

Článek

Pininfarina se v oblasti automobilového designu proslavila návrhy zejména italských automobilů – už od třicátých let firma pracovala pro Ferrrari, Alfu Romeo nebo Lancii. Nyní má slavné designérské studio ambice ještě o řád vyšší – přijít s vlastním hypersportovním automobilem. Podle slov firmy má jít o „nejvýkonnější italské auto všech dob”.

První čísla hovoří zajímavou řečí: zatím nespecifikovaný elektromotor či elektromotory mají být schopné autu lehké konstrukce dovolit maximální rychlost 400 km/h, zrychlení 0–100 km/h má být do dvou sekund a dojezd na jedno nabití 500 kilometrů. Zní to dobře, otázkou je, jak to bude fungovat v praxi.

Foto: Pininfarina

Pininfarina PF0 (skica, 2018)

Minimalistický interiér, vznikne jen 150 kusů

Minimalistická kabina ukazuje tři displeje (dva velké a jeden menší uprostřed) a jen minimum tlačítek. Vtipným detailem je zobrazení aktuální rychlosti – čísla 325.

První kusy chce automobilka, jež právě ukázala i skicu interiéru, nabízet v roce 2020. Už příští týden na slavné výstavě Pebble Beach v Kalifornii se ukáže prototyp.

Celé auto se mimochodem bude montovat ručně přímo v Itálii, Pininfarina hovoří o tom, že produkce bude limitovaná a nevyrobí se více než 150 kusů. A cena? Lidová určitě nebude, přesná suma zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám