Hlavní obsah

Škodu Superb dočasně nelze objednat s benzínovými motory

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o Škodu Superb se nyní musí spokojit výhradně s turbodieselovým motorem. Čtrnáctistovka a dvoulitrové TSI dočasně vypadly z nabídky, stejná situace je i v sousedních zemích. Objednávat by ale zážehové motory pro superb měly jít záhy - údajně již v průběhu září.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb

Článek

Důvodem dočasné nedostupnosti benzinových agregátů pro Škodu Superb je stále probíhající proces homologace dle nové metodiky WLTP u vybraných modelů, respektive kombinací motorů a převodovek. Benzínový motor si pro superb neobjednáte ani v sousedních zemích, například v Německu či na Slovensku.

„Zástavbovost benzinových agregátů u modelové řady Superb se v ČR dlouhodobě pohybuje na hranici 13 procent, zbylých 87 procent připadá na dieselové agregáty jejichž nabídka není v tuto chvíli nijak omezena. Předpokládáme, že nabídka benzinových agregátů modelové řady Superb bude obnovena v průběhu září letošního roku,” uvedl na dotaz Novinek Vítek Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Tvrdší emisní normy od září

Tvrdší emisní normy Euro 6c vstoupí v platnost letos v září. Nevýhodu mají automobilky, které mají v nabídce velké množství modelů. Každá motorizace a každý typ dostupné převodovky, pohonu (přední, zadní, 4x4) či na základě jednotlivých výbavových stupňů se totiž podle nových pravidel musí homologovat zvlášť.

Řádově jde o stovky variant u jednoho modelu a emisní test jediné verze zabere podle informací z automobilky Škoda cca pět týdnů. Emisní laboratoře po celé Evropě tak logicky nestíhají. Týká se to zejména evropských automobilek, ty asijské mají mnohem menší nabídku motorizací, a tedy i méně starostí s novou emisní normou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám