Hlavní obsah

Turista s půjčeným lamborghini nasbíral za dva dny v Dubaji pokuty za milión

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Brit s půjčeným Lamborghini Huracán překročil rychlost celkem 33krát, zjistil web TheNational.ae. U všech přestupků asistoval stacionární radar a celková pokuta za pouhé čtyři hodiny dosáhla astronomické výše - v přepočtu milión korun.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán

Článek

Pětadvacetiletý Brit, jehož totožnost uvedena nebyla, si v Dubaji ve firmě Saeed Ali Rent a Car na dva dny půjčil Lamborghini Huracán. Přišlo ho to na necelých 40 tisíc korun. Auto si nejspíš chtěl užít ve vysokých rychlostech, zapomněl ovšem na velké množství stacionárních radarů, které jsou jak v Spojených arabských emirátech, tak v sousedním Ománu. [celá zpráva]

Oněch překročení nejvyšší povolené rychlosti nejspíš bylo ještě více, u 33 případů jeho počínání ovšem zachytil stacionární radar. Spoustu na opakovaných místech, třeba na rušné Sheikh Zayed Road, kde Brit projížděl pořád dokola. A tam mu radar naměřil 230 km/h.

Celkem se pokuty vyšplhaly na neuvěřitelný milión korun. Brit zaplatit nechtěl, auto zatím stále nevrátil a celá situace je patová – půjčovna má údajně jeho pas a auto za osm miliónů korun odmítá převzít z obavy, aby pokutu nakonec nemusela platit ona.

Každopádně by tato zpráva měla působit jako zdvižený prst pro ty, co si na dovolené myslí, že mohou jezdit beztrestně nepovolenými rychlostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám