Hlavní obsah

Princ Harry prodává své ostré audi. Najel s ním jen sedm tisíc kilometrů

Jedno šedé Audi RS6 Avant, prodávané v Británii, má tajemství - jeho prvním majitelem byl princ Harry, šestý v řadě pro následnictví britského trůnu. Co je rovněž zajímavé, je seznam příplatků, Harry si například nechal posunout omezovač rychlosti z tradičních 250 km/h.

Foto: Overton Prestige/AutoTrader

Audi RS6 Avant prince Harryho je na prodej.

Článek

Britská královská rodina samozřejmě využívá řadu vozů britských značek, např. sama královna Alžběta II. má v oblibě Range Rovery. Ovšem mladší členové rodiny tíhnou ke čtyřem kruhům. [celá zpráva]

Princ Harry není výjimkou - pořídil si šedé Audi RS6, snad pro jeho kombinaci relativní nenápadnosti a omračujícího výkonu. Příliš dlouho si ho ale neužil - zhruba po roce je na prodej s proběhem pouhých 7183 km.

S příplatky se nežinýroval - je jich tu za 11 330 liber, tedy zhruba 325 tisíc korun. Mimo jiné si objednal ostřejší odpružení, sportovní výfuk, 21palcová kola a paket Dynamic, který posunuje omezovač rychlosti z 250 na 280 km/h.

Foto: Overton Prestige/AutoTrader

Audi RS6 Avant prince Harryho na prodej

Vůz je na prodej u dealera ojetých aut Overton Prestige v britském Derby. Na dotaz webu Business Insider, zda může nějak prokázat, že toto auto vlastnil princ Harry, prý prodejce poslal fotografii s Harrym za volantem.

Cena vozu je 71 900 liber, tedy zhruba 2,1 miliónu korun. To je na zánovní RS6, navíc se slavným prvním majitelem, poměrně příznivá částka.

Audi RS6 Avant pohání čtyřlitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly, který dává 560 koní a 700 Nm. Více než dvoutunovému kombíku taková síla stačí ke zrychlení na stovku za 3,9 vteřiny. Normovaná kombinovaná spotřeba benzínu je 9,6 litru na 100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám