Hlavní obsah

Nové dílo ABT: Velká kola, velký výkon, 300 km/h

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová firma ABT upravila model RS3 Sportback. Tohle auto dostalo opravdu solidní sadu úprav, která ve výsledku znamená, že auto může letět rychlostí, která je normálně spojována jen s opravdovými supersporty.

Foto: ABT

ABT Audi RS3

Článek

Vzhledově se toho moc nezměnilo. Auto má jen velká a opravdu pěkná dvacetipalcová kola. Samozřejmě že v nabídce jsou stále i ta o palec menší. Z dalších změn upozorňujeme na velké výfuky. Nejde jen o parádní koncovky. Výfuk je nový. Má větší průměr a změněný tlumič, takže zvuk je prý opravdu parádní.

Výfuk je také jedním z důvodů, proč je výkon o kus vyšší. Ve výsledku totiž tenhle přeplňovaný dvouapůllitr nabízí 368 kW (493 koní) a točivý moment 572 Nm. Dospělo se k tomu instalací nového výfuku, velkého mezichladiče stlačeného vzduchu, sání a úpravou elektroniky, která motor řídí.

Foto: ABT

ABT Audi RS3

Foto: ABT

ABT Audi RS3

Auto po úpravách má neskutečné jízdní parametry. Z 0 na 100 km vystřelí za 3,7 sekundy a maximální rychlost je 300 km/h.

Pro ty, kteří nepotřebují tak vysoké výkony, má ABT Sportsline samozřejmě i sety se slabšími úpravami, v nabídce jsou i designové doplňky z plastu i uhlíkového kompozitu. Stačí si vybrat jednotlivé části a objednat. Cena se postupně nasčítá. Třeba ta kola stojí 5000 eur (cca 130 000 Kč), nové stabilizátory v přepočtu 14 000 Kč, pružiny a tlumiče 57 000 Kč. Kolik úprava motoru? To si nechává firma jen pro skutečné zákazníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám