Hlavní obsah

S Aston Martinem jednou vyletíte i do oblak

Novinky, fra

Aston Martin je firma, která má velmi široký záběr. Samozřejmě že hlavně vyrábí auta, ale designérské oddělení spolupracuje na mnoha dalších projektech. Jako třeba na tomto letadle budoucnosti nazvaném Volante Vision Concept.

Aston Martin spolupracoval na vývoji letadlaVideo: Aston Martin

 
Článek

Automobilky mají velká oddělení designérů, kteří jsou vytíženi nejen přípravou nových automobilů, ale i dalšími činnostmi. Asi nejznámější je celá zvláštní divize Porsche Design, která vlastně asi s automobilkou nemá co do činění. Stejně tak ale najdeme průmyslový design od Mercedesu, Seatu, Bentley…

Aston Martin se dal dohromady s Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions a leteckou divizí Rolls-Royce a vzniklo něco, co vypadá jako letadlo, hydroplán a křídlový člun dohromady. Je to však konvertibilní letadlo, které známe už z několika různých konceptů. Tenhle spolek ale chtěl udělat něco, co by reflektovalo nejnovější technologie a trendy. Takže Volante Vision Concept je autonomní a elektrické letadlo.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Volante Vision Concept

Foto: Aston Martin

Aston Martin Volante Vision Concept

Podle Andyho Palmera, šéfa Aston Martinu, jde o projekt, který má ukázat budoucnost cestování, jejíž podoba se změní stále přísnějšími emisními limity. Díky takovým strojům se prý budou moct lidé odstěhovat dál od centra přeplněných měst a do práce se dostávat snadno, rychle, bez čekání v kolonách, a hlavně ekologicky.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Volante Vision Concept

Foto: Aston Martin

Aston Martin Volante Vision Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám