Hlavní obsah

Majitel Bugatti Veyron WRC si popletl název a zajel rychlostní zkoušku rally

WRC znamená World Rally Car, tedy královskou třídu automobilových soutěží. U Veyronu Grand Sport Vitesse to ale je World Record Car - auto, které dosáhlo světového rekordu kabrioletů. To ovšem neodradilo majitele jednoho z nich, který o předminulém víkendu na britské motoristické akci Heveningham Concours d'Elegance poté, co si popletl oba názvy, vyzkoušel, jestli tenhle veyron zvládá i rally.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC, tedy World Record Car, bylo postavené, aby jezdilo po asfaltu.

Článek

Jak se můžeme podívat ve videu, veyron nejenže jezdí ostře po silnicích, na kterých by člověk v takových rychlostech čekal spíš soutěžní speciály, ale také na trávě driftuje.

Na takové zacházení jistě nebyl stavěn, ale dokud v trávě nejsou příliš velké hrboly, proč ne. Je to lepší, než kdyby jen zůstal zamčený někde ve sbírce.

Veyron Grand Sport Vitesse WRC je jednou z nejvzácnějších verzí.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition, jak zní celé jméno tohoto stroje, oslavuje rychlostní rekord pro silniční auta bez pevné střechy. Onen rekord má hodnotu 408,8 km/h.

V roce 2013 vzniklo v této edici osm aut, takže je jasné, že to je velmi ceněný sběratelský kousek. Prodejní cena nového vozu byla zhruba 2 milióny eur, tedy zhruba 51,8 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám