Hlavní obsah

Kvůli řidiči, který vytrhl hadici ze stojanu benzínky, shořelo Lamborghini Huracán

Hořící italské supersporty nejsou vzácností. V případě Lamborghini Huracán v americkém státě Missouri požár nezapříčinila nehoda či porucha, nýbrž nepozornost a roztržitost jiného řidiče. Odjel od stojanu benzínky s hadicí v hrdle nádrže, vytrhl ji a vystříknuvší benzín zapálil vedle stojící vůz Lamborghini.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Lamborghini Huracán Performante Spyder (Ilustrační foto)

Článek

Videí a fotek ferrari a lamborghini, jak je olizují plameny, je plný internet. Většinou za to může nějaká závada na voze. Tentokrát však byla příčina v nepozorném řidiči MPV.

Nešlo ale o nedání přednosti, nehodu a následný požár. Nikoli – modré Lamborghini Huracán Performante vzplálo na čerpací stanici, protože auto tankující u vedlejšího stojanu odjelo s pistolí zastrčenou v hrdle své nádrže. Stalo se to o uplynulém víkendu v Kirkwoodu, předměstí St. Louis v Missouri.

Hadice se utrhla od stojanu a trocha benzínu vystříkla ze stojanu ven – na a pod rozehřátý huracán. Benzín rychle vzplanul a během chvíle pohltily supersport plameny. Seběhlo se to prý tak rychle, že okolostojící nestihli požár uhasit.

Jen zavolali z bezpečné vzdálenosti hasiče, kteří ale neměli šanci huracán zachránit – po uhašení z něj zbylo jen ohořelé torzo. Lze hovořit o štěstí, že neshořelo i červené Lamborghini Gallardo, které stálo u stojanu před huracánem, jen o pár metrů vedle; informace o tom, že shořela obě lamborghini, je podle majitele toho červeného chybná. Také podle něj nelehla popelem celá benzínka a nikdo nebyl zraněn.

Řidič MPV, který požár zapříčinil, z místa neujel; že se něco stalo, si uvědomil hned, jak se hadice utrhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám