Hlavní obsah

Poslední Dodge Viper a Challenger Demon se prodaly za milión dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední vyrobený Dodge Viper a Challenger SRT Demon koupil zatím neznámý člověk ve víkendové aukci. Zaplatil za ně rovný milión dolarů, tedy více než 22 miliónů korun. Spolu s aukčním poplatkem budou tyto peníze věnovány na dobročinnost.

Foto: Dodge

Poslední Dodge Viper (na ilustračním snímku) se dražil spolu s posledním Challengerem SRT Demon.

Článek

Rovný milión dolarů, tedy zhruba 22,18 miliónu korun, zaplatil zatím neznámý kupec za Dodge Viper a Dodge Challenger SRT Demon. Stalo se tak v sobotu na aukci v Mohegan Sun, pořádané domem Barrett & Jackson.

Vozy byly prodávány společně, nebyla možnost přihodit jen na jeden z nich. Oba jsou ale posledními svého druhu. Viper byl vyroben vloni v srpnu, než byla továrna na detroitské Connor Avenue uzavřena.

Challenger SRT Demon zase vznikl v Bramptonu v kanadském Ontariu koncem minulého měsíce. Původně byl černý, ale po výrobě se mu dostalo červeného laku ze vzorníku pro Viper. Obě auta tedy mají opravdu totožný lak. Kromě toho také mají v interiéru plaketku označující poslední vyrobené kusy.

Onen milión dolarů nezahrnuje poplatek aukční síni, který musí zaplatit kupující, a v tomto případě činí 100 tisíc dolarů, tedy cca 2,22 miliónu korun. Celá částka, tedy 1,1 miliónu dolarů, bude věnována na dobročinné účely; milión charitě United Way a sto tisíc American Heart Association.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám