Hlavní obsah

Jízda se zvedákem místo kola? I to je možné v St. Louis

Obyčejný dílenský zvedák na kolečkách použil muž v americkém St. Louis místo kola svého SUV. Některé názory hovoří o problému se zavěšením kola. Jel sotva krokem a zvedák kontroloval, ale proč nezavolal odtah, není známo. Nemusíme snad dodávat, abyste tohle nezkoušeli.

Foto: Profimedia.cz

Muž v St. Louis jel s autem stojícím na zvedáku místo předního kola. (Ilustrační foto)

Článek

Když má člověk problém s autem, který mu nedovolí pokračovat v jízdě, je vhodné zavolat odtah, nebo aspoň auto nechat tam, kde je - pokud je to bezpečné pro auto i pro ostatní provoz. Muž v americkém městě St. Louis se však před dvěma týdny rozhodl pro něco jiného - s autem odjet na zvedáku.

Nesmysl? Ano, samozřejmě. Riziko, že přední brzdový kotouč a s ním i celý zbytek auta ze zvedáku spadne, je extrémní. Kolečka na zvedáku slouží k tomu, abyste ho mohli snáze posouvat po podlaze dílny či garáže.

Ne k tomu, abyste na nich vezli čtvrtku dvoutunového SUV. Do každé větší praskliny v silnici může kolečko zvedáku zapadnout, auto z něj sjet a poškození může být ještě větší. „Pouze v St. Louis,” slyšíme ve videu komentář ve smyslu, že se něco takového může stát jen v tomto městě na jihu USA.

Muž za volantem poškozeného chevroletu ovšem jede sotva krokem a z otevřeného okna stále pozoruje zvedák. Dost pravděpodobně si tedy je vědom toho, že to, co dělá, je naprostá hloupost. Nejede po dálnici, jako jistý Brit před několika týdny. [celá zpráva]

Problém mohl být v zavěšení kola

Video se k nám dostalo přes americký web Jalopnik a v komentářích pod ním lidé hádají, že mohl selhat horní kulový čep levého předního kola. V takovém případě je ovšem namístě volat odtah, ne se snažit dojet někam na zvedáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám