Hlavní obsah

Ferrari SP38: Nejnovější unikátní hřebec pro oddaného zákazníka

Technika v útrobách pochází z modelu 488 GTB, ale karoserie je stavěná kompletně na zakázku. Bere si inspiraci z modelů F40 a 308 a je skutečně dechberoucí. Přesné údaje o dynamice ani o ceně zveřejněny nebyly.

Foto: Ferrari

Ferrari SP38

Článek

Automobilka Ferrari je jednou z těch, u kterých platí, že pokud máte dostatečně hluboké kapsy, v podstatě nic není nemožné. Ani stavba karoserie jen a jen pro vás, v jediném kusu na světě. Byť v útrobách pracuje „obyčejná” technika.

Nejnovějším takovým kouskem je SP38, auto postavené pro „jednoho z nejoddanějších zákazníků Ferrari”, jak se dočítáme v tiskové zprávě. Bylo představeno a předáno na okruhu Fiorano, testovacím okruhu automobilky. A hned po něm bylo prohnáno, jak se na Ferrari patří.

Foto: Ferrari

Ferrari SP38

Designéři si údajně vybrali za inspiraci model F40, který měl také přeplňovaný osmiválec. Za povšimnutí z hlediska designu tedy stojí např. přední světla, která jsou schválně co nejtenčí.

Tisková zpráva hovoří také o schování ledkového denního svícení do hrany předního nárazníku, což má být zase odkaz na model 308. Odkaz na F40 se má opakovat také v navázání zadních blatníků na křídlo, ovšem zde vidíme spíš modernější F50.

Foto: Ferrari

Ferrari SP38

V každém případě, na SP38 je opravdu radost pohledět; zčásti i díky nově navržené třívrstvé červené barvě. A pokud se vám na 488 GTB nelíbí ohromné nádechy na bocích, všimněte si, že v případě SP38 je designéři téměř zcela schovali.

Technickým základem se stal model 488 GTB, což znamená 3,9l vidlicový osmiválec se dvěma turbodmychadly, který na zadní kola posílá 670 koní a 760 Nm. 488 GTB váží 1370 kg a na stovku zrychlí za 3 vteřiny; tyto hodnoty pro SP38 zveřejněny nebyly.

Foto: Ferrari

Ferrari SP38

Informace o ceně známé nejsou, ale žádnou láci nečekejte, je to na zakázku stavěné ferrari a cena bude astronomická. Odpověď na otázku o sériové výrobě je už konkrétnější - žádná nebude. Tohle auto zůstane jediným kusem na světě.

Foto: Ferrari

Ferrari SP38

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám