Hlavní obsah

Nový Ford GT je na prodej z druhé ruky, přestože to značka zakázala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby Ford zabránil skupování Fordu GT překupníky, do kontraktu se zákazníkem přidal závazek nechat si vůz nejméně dva roky. Tenhle je ale na prodej necelý rok od první registrace s proběhem 11 km. Ford říká, že situaci vyšetřuje.

Foto: Mecum Auctions

Ford GT zákazníci nesmí prodat do dvou let od koupě. Tenhle je inzerovaný necelý rok po první registraci.

Článek

Zájemci o nový Ford GT se museli zavázat, že své auto 24 měsíců neprodají dále, jinak ho nedostali. Ford se tak snažil bojovat proti skupování aut překupníky a jejich následnému prodávání s doslova miliónovými maržemi.

Auta se k zákazníkům začala dostávat v loňském roce, což znamená, že nějaký kousek z druhé ruky by mělo být možné koupit nejdříve v roce 2019. Přesto je už nyní, v první půlce roku 2018, k mání stříbrný kousek s proběhem pouhých 11 km. Inzeruje ho aukční dům Mecum.

Foto: Mecum Auctions

Ford GT - nedovolený prodej

Otázky mají nejen fanoušci a novináři, ale také samotný Ford. „Jsme se situací obeznámeni a vyšetřujeme ji, ale nemůžeme komentovat záležitosti jednotlivých zákazníků,” odpověděla automobilka na dotazy americkému webu Jalopnik.

„Co říci můžeme, je, že všichni zákazníci podepisují kontrakt, který obsahuje závazek neprodat auto nejméně dva roky,” dodává Ford. S tímto závazkem má problém např. i wrestler John Cena, se kterým se Ford dokonce soudí, protože prodejem svého GT kontrakt porušil.

O prvním majiteli stříbrného stroje, prodávaného prostřednictvím domu Mecum, není známo mnoho informací. Víme, že se jedná o osmačtyřicáté vyrobené auto a že bylo registrováno na Floridě v srpnu loňského roku, jméno majitele známo není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám