Hlavní obsah

Elektrická Tesla Model X utáhla obří Boeing 787-9 Dreamliner

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahání obřích letadel běžným osobním automobilem je vždy velice efektní podívaná, která křičí - podívej se, jak jsem silný. Boeing 787-9 Dreamliner je 63 metrů dlouhé letadlo a prázdé váží 126 tun. Tedy nic, co by se dalo označit slovem malé nebo lehké.

BEZ KOMENTÁŘE: Tesla X P100D utáhla Boeing 787-9 DreamlinerVideo: Qantas

 
Článek

V Austrálii vzali Teslu Model X, elektrický model s pohonem na všechna čtyři kola, která má ve verzi 100D parametry 386 kW a 518 Nm. Což není málo a na popojíždění s Dreamlinerem na suché rovné letištní ploše to stačilo. Ostatně podívejte se sami, videa tohoto typu jsou vždy divácky velice efektní.

Model X už pomáhal i tahat na zasněžené silnici zapadlý kamión. Video vzniklo víceméně náhodou a vyproštění snadné nebylo, nakonec se ale řidiči povedlo. [celá zpráva]

A aby to nebylo jenom o Tesle: Volkswagen s mírně upraveným modelem Touareg V10 dokázal v roce 2006 utáhnout Boeing 747-200,  Porsche Cayenne loni odtáhlo Airbus A380. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám