Hlavní obsah

Každé třetí Audi prodané v roce 2025 bude elektrické, plánuje šéf značky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Audi Rupert Stadler na pondělní valné hromadě uvedl, že značka Audi by ráda v roce 2025 prodávala 800 tisíc elektrických vozidel a hybridů s možností vnějšího dobíjení. Každé třetí prodané Audi by v tu dobu mělo jezdit na elektřinu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Audi

Článek

„Naším cílem je zásadně změnit mobilitu. Také v oblasti elektrické mobility chceme být jedničkou mezi prémiovými výrobci a nabízet zákazníkům praktické elektromobily pro každodenní provoz bez kompromisů,” uvedl šéf značky Rupert Stadler.

Během následujících sedmi let Audi hodlá představit 20 elektrifikovaných modelů. Každá modelová řada má být rozšířena o elektrifikovanou variantu – většina z nich s čistě elektrickým pohonem, menší část s hybridním pohonem a možností vnějšího nabíjení, uvedlo Audi.

V roce 2019 vstoupí na trh Audi e-tron Sportback, o rok později sportovněji laděný Audi e-tron GT. V současné době nabízí Audi jediný elektrický model - A3 Sportback (stojí 1 028 900 korun).

Do roku 2025 má být na investice v oblastech elektrické mobility, autonomní jízdy a digitalizace vydáno přibližně 40 miliard eur (1 bilión korun). Dalším cílem je, aby všechny evropské výrobní závody měly v roce 2030 neutrální bilanci emisí skleníkových plynů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám