Hlavní obsah

Speciální Mini, vyrobené u příležitosti královské svatby, oslavuje Británii i USA

V souvislosti s blížící se svatbou britského prince Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou se automobilka Mini rozhodla, že postaví speciální vůz Cooper S. Po technické stránce je standardní, na střeše i v interiéru má ovšem unikátní grafiku. Místy až kýčovitou.

Foto: Mini

Speciální model Mini Cooper S

Článek

Britských aut je na světě spousta, většina lidí si ale vybaví jedno konkrétní - Mini. Dnes už není až tak britské, značka Mini spadá do koncernu BMW Group, ale vyrábí se v anglickém Cowley.

Právě tato značka se rozhodla uctít svatbu prince Harryho a herečky Meghan Markleové, která proběhne 19. května, unikátním exemplářem třídveřového Cooperu S. Vlajku Spojeného království, známou jako „Union Jack”, tentokrát najdete na kolech, nikoli na střeše.

Foto: Mini

Mini Cooper S pro svatbu Harryho a Meghan

Střechu tentokrát zdobí něco mnohem zajímavějšího - grafika kombinující vzhled britské vlajky s americkou, tedy vlajkou státu, odkud pochází Meghan Markleová. Pruhy na střeše korespondují s excentrickými modrostříbrnými pruhy na kapotě.

Zajímavým detailem (s odkazem na svatbu) jsou rámečky blinkrů za předními koly, které zdobí iniciály M a H, a také nápis „Just married” - česky „čerstvě svoji” -, promítaný na zem při otevření dveří.

Foto: Mini

Mini Cooper S pro svatbu Harryho a Meghan

V kabině se na několika místech opakuje grafika střechy. Zajímavější je obložení palubní desky před spolujezdcem, které kromě jmen nevěsty i ženicha ukazuje také datum svatby.

Po technické stránce se jedná o standardní Mini Cooper S. Jestli je pod kapotou 192k benzínový čtyřválec, nebo 170k diesel, však oznámeno nebylo. Víme jen, že motor pohání přední kola přes automatickou převodovku.

Foto: Mini

Mini Cooper S pro svatbu Harryho a Meghan

Vůz bude po svatbě věnován charitě, konkrétně The Children's HIV Association, která pomáhá dětem nakaženým virem HIV. Podle webu asociace budoucí manželé žádají všechny, kteří by jim chtěli dát svatební dar, aby místo toho zvážili příspěvek na dobročinnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám