Hlavní obsah

Zákazník si objednal spojku k autu, dostal díl k Formuli 1

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že internetové obchody nejsou neomylné a dodají něco jiného, než si člověk objedná, se občas stane. Jeden zákazník byl ale dost překvapený, když si objednal novou spojku na své BMW M3 a dostal místo toho díl na Formuli 1.

Foto: ZF

Spojka pro Formuli 1 (ilustrační foto)

Článek

Na diskusních fórech řeší lidé mnohé, především to, jak jsou spokojeni se svými vozy a tím, co si k nim objednávají. Podobnou věc na fóru značky BMW počátkem května řešil i diskutér jménem Breadvan.

„Moje spojka už prokluzovala a tak mi servisák řekl, že by chtěla neprodleně vyměnit. Včera jsem si objednal díl Sachs a dnes mi přišel balíček. Ovšem nevypadá to jako to, co měli na stránkách Amazonu, takže si myslím, že mi poslali špatný díl. Přidávám fotku pro porovnání. Můžete mi někdo říct, jaký díl jsem to vlastně dostal?” zněl příspěvek.

Na fóru si nebyli úplně jistí, dotaz tak poslali na motoristický web Motor Authority. Tam kontaktovali své zdroje u firmy ZF (výrobce dílů), přímo v jejich centrále v německém Friedrichshafenu. Výsledek všechny překvapil, nejvíc však samotného majitele vozu.

Spojka, která vypadá dost komplikovaně, a především je výrazně menší než jakákoli běžná automobilová spojka, je z Formule 1. Dokáže přenášet točivý moment až 900 Nm, pružina odolává teplotám 400 °C. Cena samozřejmě není známá. Takový díl se totiž normálně neprodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám