Hlavní obsah

Volkswagen Atlas Cross Sport: přifouknutý T-Roc se ukázal v New Yorku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Atlas je obrovské, sedmimístné SUV s délkou přes pět metrů. Automobilka plánuje o něco menší, ale více emotivní variantu ve stylu pseudokupé. Zatím se ukazuje ve formě konceptu, sériová verze je ale „hotovou věcí”.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas Cross Sport (2018).

Článek

Sériové provedení Atlasu Cross Sport se podle všeho bude prodávat výhradně na severoamerickém trhu, kam by naopak podle dostupných informací neměl mířit nový touareg, tento měsíc představený v Číně.

Při pohledu na právě představený koncept je zřejmé, že vypadá podezřele „sériovým“ dojmem. A nezastírá to ani samotný Volkswagen, podle všeho se tak díváme na verzi, která má velmi blízko k produkčnímu provedení. A stejný dojem máme i z fotografie interiéru.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas Cross Sport (2018)

Proti více než pětimetrovému atlasu je verze Cross Sport, rovněž postavená na modulární platformě MQB, o 191 mm kratší a s šířkou 1898 mm je proti dvoumetrové šířce výchozího modelu o 40 mm užší.

Dva elektromotory

Pod kapotou najdete zatím jedinou motorizaci: atmosférický 3,6litrový šestiválec

(206 kW a 360 Nm), kterému ovšem pomáhají hned dva elektromotory (40 a 85 kW). Dojezd čistě v elektrickém režimu činí 42 kilometrů, zrychlení 0–96 km/h (0–60 mil v hodině) udává automobilka 5,4 sekundy.

Vedle sedmimístné verze se i designově vytříbenější pětimístná verze bude od příštího roku vyrábět v závodě Chattanooga v Tennessee. Do Evropy se tento model dovážet nebude.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas Cross Sport (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám