Hlavní obsah

Britský řidič jel po dálnici bez kola. Nechápal, kde je problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zcela zničené dojezdové rezervě, a tedy v podstatě po brzdovém kotouči, jel řidič v Opelu Signum po britské dálnici M55. Ostatní motoristé na něj zavolali policii. Nyní ho čeká soud kvůli vícero prohřeškům.

Foto: Profimedia.cz

Bez kola opravdu nejezděte, ať zrovna řídíte osobní, či nákladní auto. (Ilustrační foto)

Článek

Existují vozidla, která mají jen tři kola. Slavné jsou např. Reliant Robin nebo Morgan 3 Wheeler. Obě pocházejí z Velké Británie. Vauxhall Signum, v Česku kdysi prodávaný jako Opel, ale po třech kolech jezdit nemá, má mít normálně čtyři, dvě vpředu a dvě vzadu.

Přesto se našel člověk, který jízdu de facto po třech kolech zvládal, a to dokonce na dálnici. Místo čtvrtého kola, dokonce pravého předního, tedy jednoho ze dvou poháněných, měl jen torzo dojezdové rezervy. Zprávu přinesl web Autoforum s odkazem na Twitter policie severního Lancashiru.

Na tom vidíme dva obrázky zmíněného vozu a jeden z nich ukazuje torzo dojezdové rezervy, ohoblované do průměru brzdového kotouče. Ten dokonce ztratil brzdový třmen.

Incident se stal na dálnici M55 mezi městy Preston a Blackpool v severozápadní Anglii. „Tříkolky” si samozřejmě všimli ostatní motoristé a zavolali policii, která Signum zastavila. Jeho řidič údajně „nechápal, kde je problém”.

Dojezdové rezervy jsou stavěné na rychlost do 80 km/h; už z jejich názvu je patrné, že na nich máte dojet do pneuservisu a tam si nechat normální pneumatiku opravit. Co způsobilo takhle fatální destrukci dojezdového kola v tomto případě, nebylo zveřejněno. Víme ale, že řidiče čeká soud pro více prohřešků.

Reklama

Výběr článků

Načítám