Hlavní obsah

Nástupce Nissanu 370Z nakonec bude, techniku dodá Infiniti

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan 370Z je sportovní kupé ze staré školy: pohon zadních kol, manuální převodovka a silný atmosférický motor. Dlouho se zdálo, že nástupce nebude, nyní ale japonský výrobce oficiálně řekl, že se tak stane.

Foto: Nissan

Nissan 370Z

Článek

Nové sportovní kupé si zachová šestiválcový motor, byť už nebude mít zdvihový objem 3,7 litru, nýbrž o 0,7 l méně. Půjde o přeplňovaný agregát převzatý z modelu Infiniti Q60 (v Česku není zastoupení, Infiniti je luxusní značkou Nissanu).

Výkon motoru tak bude kolem 350 koní, podle automobilky půjde stále o dostupný sportovní automobil s cenou pod milión korun. Případná verze Nismo by pak mohla mít i přes 400 koní.

Foto: Infiniti

Infiniti Q60 Coupe

Proti současné generaci, která se vyrábí od roku 2009, se nový model vyvíjený pod interním kódem Z35 mírně zvětší, očekávaná délka vzhledem k převzetí platformy Infiniti Q60 pak bude činit zhruba 4520 mm.

Studie budoucího Nissanu 370Z se ukáže letos na podzim na tokijském autosalonu, sériová verze by měla přijít na trh v roce 2020.

Současné „zetko” se nadále vyrábí, v Česku stojí 915 000 korun a je tak nejdostupnějším sportovním autem s poháněnou zadní nápravou a šestiválcovým motorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám