Hlavní obsah

Pátá generace Toyoty RAV4 se ukáže za 14 dní v New Yorku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota ukázala první snímek (moc toho na něm vidět není) a oznámila termín světové premiéry modelu RAV4, který v roce 1996 zakládal segment kompaktních sportovně-užitkových vozidel.

Foto: Toyota

První fotografie nové Toyoty RAV4. Kromě základní siluety není vidět nic.

Článek

Toyota o nové, v pořadí páté generaci vyvíjené pod interním kódem XA50, neřekla mnoho. Jisté je, že se ukáže již za 14 dnů, a to na newyorském autosalonu (28. března). Stejně jako u stávající generace, i u té nové očekáváme hybridní - a možná i čistě elektrické - provedení.

V roce 1996 patřila Toyota RAV4 (zkratka z Recreational Active Vehicle - auto pro volný čas, číslice 4 pak symbolizuje pohon všech kol) k zakladatelům kategorie SUV, tedy pseudoterénních automobilů se zvýšeným podvozkem a pohonem všech čtyř kol.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 Hybrid

Čtvrtá generace Toyoty RAV4 se vyrábí od roku 2013. V Česku stojí od 635 tisíc korun. Všechny verze mají pohon 4x4, nabízejí se výhradně s dvoulitrovým benzínovým motorem o výkonu 152 koní (112 kW).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám