Hlavní obsah

BMW láká do Ženevy na velké čtyřdveřové kupé

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Zůstaňte naladěni. Více přijde na autosalonu v Ženevě příští týden.“ To je zpráva z Facebooku automobilky BMW, kterou doplnila fotografie siluety nového BMW 8 Gran Coupé.

Foto: BMW

BMW 8 Gran Coupe

Článek

Takže je to jasné. Velké čtyřdveřové kupé bude na stánku BMW. Bude vycházet z 8 Series Concept, tedy kupé, které jsme vám představili nedávno. Bude ztělesněním toho, co žádají zákazníci od mnichovského výrobce – velikost, rychlost a design. Praktičnost už tak zapotřebí není, vždyť zkušenost z těchto automobilů říká, že vzadu moc místa pro hlavu není. Ale kdo jezdí vzadu? Tohle není řidičský vůz, takže vzadu sedí tak maximálně děti nebo taška s notebookem.

Foto: BMW 8

BMW 8 Series concept

Foto: BMW 8

BMW 8 Series concept - to bude základ pro čtyřdveřové kupé

Na autosalonu se ukáže pravděpodobně s vidlicovým osmiválcem o objemu 4,4 litru s přeplňováním. Zcela jednoznačně se ukáže verze M, protože tohle je cesta, kterou chce firma razit stále víc. Nepochybně také bude k dispozici i verze Individual, kde si zákazníci budou moct navolit opravdu hodně vlastních věcí.

Jedna věc ale ještě zůstává ve hvězdách. Přijde i vidlicový dvanáctiválec? Podle neověřených zpráv ano. BMW se ho nehodlá jen tak vzdát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám