Hlavní obsah

Nový crossover Lexus UX může nahradit hatchback CT. Představí se v Ženevě

UX u Lexusu není „user experience”, nýbrž jméno nového crossoveru, který bude konkurovat Audi Q3 nebo Mercedesu GLA. Spekulace říkají, že to bude nástupce dosluhujícího hatchbacku CT. Více se dozvíme na ženevském autosalonu.

Foto: Lexus

První poodhalení Lexusu UX neukázalo mnoho. Zadní světla by ale mohla být krásná.

Článek

Byť jsme nedávno testovali omlazený Lexus CT 200h, na jeho designu i funkčnosti je znát, že to je sedm let staré auto. Je tedy jisté, že Lexus pracuje na nástupci. Je ale dost možné, že to už nebude hatchback. [celá zpráva]

Ve Spojených státech byl prodej CT zastaven už vloni kvůli nízkému zájmu zákazníků. Potenciální nástupce se ale světu poprvé ukáže v Evropě - na ženevském autosalonu za několik dnů. Dostal jméno UX.

Dost pravděpodobně bude mít linku zadních světel přes celou záď, jak naznačuje zveřejněná upoutávka. Také můžeme tušit velmi prominentní vřeteno v přední masce, ale to berte zatím jako spekulaci, založenou na tom, jak Lexusy v posledních letech vypadají. [celá zpráva]

Foto: Lexus

Lexus CT 200h (2018)

Jaké by mohlo UX dostat motory, je zatím otázkou. V USA si podle webu Motor1.com automobilka zaregistrovala označení UX 200, UX 250 a UX 250h, což ukazuje na tři verze, z toho jednu hybridní. Víme také, že v USA cena vozu neklesne pod 30 tisíc dolarů, tedy zhruba 612 tisíc korun.

Jestli budou tři výkonové verze k mání i v Evropě a zda si budeme moci koupit i verzi s pohonem všech kol, zatím není známo, ale obojí je očekávatelné. Více informací jistě bude odhaleno v Ženevě.

Reklama

Výběr článků

Načítám