Hlavní obsah

Octavia dostala digitální přístrojový štít, dočká se i Kodiaq a Superb

Novinky, maž

Po Karoqu se digitálního přístrojového štítu dočkají i další modely mladoboleslavské automobilky. Jako první to byla Octavia, v následujících měsících toto řešení Škoda nabídne pro Kodiaq a vlajkovou loď Superb.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq - digitální přístrojový štít

Článek

Digitalizace přístrojového štítu se zvolna začala objevovat před nějakými čtrnácti roky. Tehdy ale třeba v takovém Range Roveru šlo o řešení, které bylo pomalé s velmi špatnou odezvou. Nové systémy, které nabízí stále více automobilek, mají pro zobrazení vlastní grafický čip a nabídnou tak nejenom rychlou odezvu, ale i atraktivní grafiku.

V rámci koncernu Volkswagen šly klasické „budíky” nahradit displejem v modelech Audi TT a později VW Passat. Loni našly cestu i do škodovek, konkrétně modelu Karoq. Zhruba od poloviny prosince jdou coby příplatková výbava objednat do Octavie (přijde na 8900 korun). Od března přibude tato položka za podobnou sumu také pro Kodiaq. Dočká se, paradoxně až coby poslední model, i vlajková loď, tedy Superb.

„V případě modelové řady Kodiaq by měla být k dispozici během 12. kalendářního týdne letošního roku. Předpokládáme s postupným nasazením i do dalších modelových řad, například Superbu,” uvedl pro Novinky Vítězslav Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Digitální velkoplošný displej (VW Passat)Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám