Hlavní obsah

Harley-Davidson loni v Česku a na Slovensku zvýšil prodej skoro o třetinu

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harley-Davidson loni na českém a slovenském trhu prodal o 31 procent motocyklů více než v roce 2016. Celkem to bylo 858 strojů, většina motorek (549) se prodala v Česku.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Street Rod

Článek

„Rok 2017 byl pro značku Harley-Davidson v Česku velmi úspěšný. Lze dokonce říci, že jeden z nejúspěšnějších v historii vůbec. Ve 30. letech minulého století patřilo Československo mezi nejvýznamnější trhy H-D mimo USA. V roce 1930 se v Česku prodalo 500 motocyklů H-D, což bylo po USA nejvíce celosvětově. Nicméně posledních několik let jsou tato čísla stabilně překonávána," uvedl ředitel firmy pro střední a východní Evropu Bohumír Přeučil. Prodeji motorek se podle něj daří díky rostoucí ekonomice.

Letos by měl prodej dále růst díky inovované modelové řadě Softail, která již v roce 2017 zaznamenala největší, čtvrtinový podíl na prodejích. Nejlépe se prodával model Fat Bob a dále modely Street a Street Rod, větší Sportstery nebo cestovatelské Touringy. Fat Bob se loni prodával za zhruba 430 000 korun, přičemž nejlevnější model Street stojí necelých 190 000 korun.

Harley letos chystá v Praze celosvětové oslavy 115. výročí založení firmy, na které by se mělo sjet kolem 70 000 motocyklů a přes 100 000 návštěvníků. Rozpočet na akci je zhruba 100 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám