Hlavní obsah

Kia v Indii ukázala koncept malého crossoveru

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že Kia v Indii představí nový malý crossover, zatím jen v konceptu SP. Stalo se. A je vidět, že Peter Schreyer, šéfdesignér firmy, si troufá stále víc. Hodně odvážný vzhled ale nebude jedinou výsadou konceptu.

Nový malý crossover Kia SP, který bude určen primárně pro indický trhVideo: Kia

 
Článek

Kia je poměrně konzervativní automobilka. I když auta vypadají velmi moderně, firma nikdy nepřestřelila vedle – vždy nabízí klasická světla po stranách velké masky ve tvaru tygřího nosu. Klasické tvary karoserie, klasické tvary interiéru. My to víme, právě testujeme jeden model, o němž si přečtete příští týden.

Foto: Kia

Kia SP Concept

Kia SP Concept se ale této koncepci vymyká. Ano, je tu stále ona maska, ale po stranách jsou jen tenoučká světla, pod nimiž je pak jako slza prosklení dalších světel.

Vysoký ponton karoserie odlehčuje bílá střecha na jinak kompletně oranžovém laku, doplněném plastovými černými doplňky. Sám Peter Schreyer se o voze vyjádřil slovy, že „současnou podobu trochu přestřelil, ale sériový vůz mu bude opravdu hodně podobný.“

Foto: Kia

Kia SP Concept

Indický trh tak dostane už tento rok nový zajímavý přírůstek. O podvozku nebo motorizaci zatím nevíme nic, Kia do vývoje a úpravy indické továrny investovala nemalé peníze – 1,1 miliardy dolarů.

Nejde ovšem o tento jediný model, který chce Kia vrhnout na pátý největší trh světa. Na indickém autosalonu Auto Expo (9. 2.–14. 2. 2018) představuje 16 globálních automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám